Saturday, April 21, 2007

16.04.07 - Sool, higi ja lumised m2ed

T2nane plaan oli siis 2ra n2ha iidsed inkade aegsed ja t2naseni k2igus olevad soola eraldus vannid. 22rmiselt soolarohke allikas, mis saab kustunud vulkaani jalamilt alguse on juhitud l2bi mitmete kanalite, basseinide ning p2ikese meeletut kuumust 2ra kasutades aurustatakse basseinidest liigne vesi 2ra, ja alles j22b kristall-valge sool.

K6ik ilus ja tore aga, et seda k6ike n2ha oli vaja sinna yles ka ronida. Bussiga siis j2rgmisesse kylla, Urubambasse ja sealt edasi taksoga Tarabambasse, kust tuli ronimist ka alustada. Enne ronimist tuli tavaprotseduur j2lle teha - hulgaliselt p2iksekreemi peale m22rida! Sest eelmise p22va p2ike oli veel V2GA eredalt meeles, nimelt suutsin kuidagi vasaku k2sivarre nii 2ra p6letada, et see ei tahtnud yldse p2ikesest midagi kuulda, ja pidin k2e eraldi sisse m2ssima p2ikse eest.

Ja siis sai alustatud oma r2nnakut l2bi p6letava p6rgukuumuse, 3km ylesm2ge, l66skava p2ikese k2es... Puudus ainult mo´o´da lendav preeria kerahein, mingi looma sarviline kolju kivipurus ja peakohal tiirlev raisakotkas... Kuradima hea ettekujutus oli, mismoodi tunneb ennast yks keskmine muna praepannil...
Ainukeseks teeviidaks oli v2ike j6gi, mille kaldad s2tendasid ladestunud soolast...

Ronimise algus oli t6esti karm, vesi kulus meeletu kiirusega ja kuumust aina kruvis juurde... P2ike lagip2he, meeletu kuumus, tuulevaikus... siiani yks mu elu karmimaid katsumusi... Kui 1 hetk tulid h6redad pilved ja ronimine l2ks veidi lihtsamaks... ja esimeased soolavannid ilmusidki n2htavale... Sai siis kaevanduse kohal k6rguva pyhakoja juures varjus istet v6etud ja edasisi plaane arutatud. Ahjaam, keegi kohalike hulgas v2ga populaarne mees, nimega Hesus, on siin 22rmiselt tuntud ja puha;) P2ris palju temale pyhendatuid hooneid siin;)

M6ni aeg hiljem leidsime yhe kohaliku kaevuri, kes meid m66duka tasu eest lahkelt meie j2rgmisesse sihtkohta viis ( kohanimi oli v2ga sarnane ... Chincilliaga:D).

Linnake ise oli suht m6tetu koht... aga s6it sinna ja tagasi Urubambasse oli... WOW... V6rratu! K6rb vaheldumas lopsaka rohelusega, j2rved, soolaj6ed, mitmev2rvilised p6llud, mis meenutasid kokku6mmeldud lapitekke... K6ike seda ymbritsemas lumised hiiglaslikud m2ed... V2ga, V2ga ilus! Sai istutud kohaliku kiriku trepil ja veidi m6tteid kirja pandud... ja edasi yhelt bussilt teisele hypates tagasi Pisaq´i ... puhkus!:)

No comments: