Tuesday, May 1, 2007

19.04.07 - 20.04.07 - Kolm linna ja 2 piiri ja meeletus koguses salakaupa:)

Hommikune Puno… varbad tekialt v2lja aetud, sai seda hommikut tervitatud. Eilsed seiklused veel eredalt meeles sai hakatud asju pakkima ja end bussipeale seadma, et saaks edasi Copacabanasse ja Boliiviasse minna.

Sai end siis bussijaama hiivatud, kui selgus, et j2rgmine buss l2heb alles 3h p2rast. Noh, ma kobisin siis netti blogi toksima ja tshikid l2ksid kuskile suppi so’o’ma, kust nad m6ne aja p2rast kani vihastena tagasi tulid, et neid olla pygatud, ja liiga k6rget hinda kysitud:) Nooh, ikka juhtub:)

Sai veel veidi aega parajaks tehtud ja l6puks ka bussipeale mindud… See Titicaca 22rne maastik on ikka kuradima ilus…

M6ned tunnid hiljem laekusime siis Peruu-Boliivia piirile, kus siis k6ik kenasti v2lja k2sutati bussist ja paluti templirivvi v6tta, et saaks edasi minna Boliiviasse. Sai veel enne sinna templirivvi v6tmist Bañjost ( W.C.) l2bi mindud, et enne pikka bussireisi keha kergendada, kui uuesti rivvi asumisel tulid onud rohelistes s6jav2emundrites ja ytlesid, et tulge meiega kaasa, kontroll… ohohh, vahi aga:D

Nooh, viidi siis sellisesse 3x3m tuppa, kus oli laud keset tuba ja paluti k6ik kaasasolevad esemed lauale panna. Eh, nooh, palju mul neid esemeid seal siis ka oli, v2ike vo’o’kott, fotokas ja telefon.

Sai siis hakatud seda vo’o’kotisisu lauale laduma: pass, vanad lennupiletid, mingi arved, lennureisil kasutatud aspirin – OOT! Mis see on, extacy? Eestlasele omase taiplikusega vastasin… mo’h?? Siin ju kirjas, A-S-P-I-R-I-I-N… uuriti ja puuriti ja l6puks tuli veel n2idata et jah, karp on olemas, ja kviitung Amsterdami lennujaamast kah t2itsa olemas… Vahepeal oli nende esialgsele kahele vennale, kes minuga tegelesid lisandunud veel u.4 hambuni relvastatud, tukid rinnal tegelast… mnjaaa… sai siis veel asju v2lja t6stetud ja j6udis kord Orbiti paki k2tte, see lehekujuline ja proffessionali nime kandev… j2lle jama, Extacy??? Ma ikka vastu ajama, et mis extasy, n2rimiskumm… Mis kumm??? Mitte kottigi keegi ei jaganud mida sa neile seletad:) Noh, m6ne ajap2rast jagas yks helgemaid p2id lahti, et tegu ei ole C4 l6hkeaine ega ka ulmelise narkotsiga, vaid siiski mingi gringodele omase n2rimiskummiga :) Nooh, m6tlesin, et sellega need uurimised piirduvad, kui… Aga kus on Bolivia vaha? Seda kysis mees, kes oli mu rahakotti just kiiganud, kust paistsid mingid kummalised sinised ja punased ja rohelised Eesti rahat2hed:) Ma siis mainisin et mul pole Bolivia vaha vaid on kart. Misasi? Nooh, koukisin siis rinnal olevast laigulisest paunast v2lja Hansapanga Mastercardi ja n2itasin seda, et vot just, selline asi… Ehh… Siuke tunne, et nagu oleks pannud sidruni sigade ette ja… nuusuta… Punnitasid teised ainult silmi selle peale ja … A kus p2ris vaha on?:D oi ma ei v6i:D Nooh, ytlesin siis, et p2ris raha on kah veidi, dollareid… Ohooo, n2ita v2lja:D loeti k6ik viimseni yle… ja anti isegi tagasi:) Minu suureks yllatuseks, sest vahepeal oli tunne, et siit jalutab ainult siis v2lja kui loobud k6igist rohelistest paberitest;) Igatahes, torgiti veel fotokat ja vaadati… ooo, Nokia telefon, ja metallist ja puha:D Aga ilmeslt pettunud, et midagi huvitavat ei leitud, lasti mul minna ja templeid jahtima hakata:) Mis oli kah omaette seiklus, sest templid pidi 6IGES j2rjekorras v6tma:) Nooh, igatahes, varsti olin t6otatud maal ja otsaga juba Boliivias:)

M6ned tunnid hiljem olimegi Copacabanas... V2ike vaikne linnake ilusa rannaga... Kuna me ei viitsinud kohe edasi s6ita o'o'sel ja soovosime veidi jalgu sirutada, siis kobisime hostelisse tuttu ( 6$ per/nase o'o'), et siis hommikul v2rskelt puhanuna La Pazi edasi kimada. Kuna preilidel oli kere veidi hele, siis l2ksid nemad 6htust veel so'o'ma linnapeale, kuna eriti isu ei olnud, siis j2in hostelisse ja kirjutasin veidi muljeid yles:)

Imeilus hommik v6ttis meid vastu sellega, et p2ike siras otse aknast sisse, sai oma asjad j2lle kokku pandud, aknast imetletud vaadet Copacabanale ja ... uuesti bussi:D Seekord siis sihtpunktiks La Paz.

Selleks,e t sinna j6uda tuli ilmatu hulk kilomeetreid maha kimada ja ka yks omamoodi kummaline veet6ke yletada:D Selline paarsada meetrit veeriba... Buss pandi omaette asjanduse - praami selga, ja meid kamandati siis v2iksemasse mootorpaati, et l2ksime! Nooh, selleks et paadile saada, vaatas k6igepealt merev2gi ( Sic!) meie paberid l2bi ja saime paari kohaliku tugriku eest paadile kobida... mis lykkas end kaldast lahti, ja hakkas siis mootorit k2ivitama... nooh, ytleme nii, et tugev 15min. hiljem ja kaldast oma paarkymend meetrit eemale triivinud mootor ikka veel ei andnud elum2rki!:D paat oli rahvast tulvil t2is, ja k6ik juba nurisesid kani h22lekalt, kui paadi mootor meie nurinat kuulda v6ttis, turtsus ja k2ima uratas, ... edasine oli juba kukepea... noh, mootor suri veel 2x v2lja, aga see meid enam ei h2irinud;) Varsti oli kindel kallas jalge all ja bussis6it La Pazi sai j2tkuda:) Edasine ei olegi nii p6nev enam, saime kenasti kohale, suht norm. hinnaga endale ka elamise leida ( u. 12$ per/nase) sai veidi linna uudistatud, so'o'dud ja v2ike pidu;)

PS! JA kuna arvuti pani j2lle korralikult vart, siis seda asja sai lausa pea et 3x uuesti ymber toksitud...;) Aga ei anna alla;) Te ju ootate seda uut sissekannet;)

Lauri

1 comment:

mardikas said...

väike soovitus - kirjuta oma jutt enne wordi, kus sa seda vahepeal salvestada saad ja siis kopi see blogisse, see säästab sind mitu korda juttu ümber kirjutamast ;)